Välkommen Gustaf – ny kundansvarig på Biototal

Gustaf Knutsson har erfarenhet från lantbruk sen barnsben och ville sätta sig in mer i branschen. Vad passar då bättre än att söka en tjänst på Biototal? Nu ser han fram emot att lära sig mer om våra produkter och få förmedla dem till lantbrukare.

 

En dryg månad har gått sedan Gustaf började hos oss på Biototal och han är redan en uppskattad medarbetare av teamet. 

– Det är en välkomnande miljö och det känns som om kollegorna är nöjda med mig, vilket är betryggande. Mitt uppdrag är att förmedla slam, biogödsel och kalk till lantbrukare. Hittills har jag varit ute och tagit slam- och jordprover och försökt sätta mig in i biogasproduktionen. 

Han har erfarenhet från branschen då hans pappa driver en spannmålsgård.

– Jag är nyfiken på branschen och vill främst fördjupa mina kunskaper om samhällets kretslopp och cirkulära ekonomi.

 

Idag arbetar Gustaf på vårt Uppsalakontor. Han kände Albin och Rasmus hos oss sedan tidigare och tänkte att han skulle söka ett sommar- och höstjobb.

– Tanken är att jag ska flytta tillbaka till Skåne igen. När jag pratade med Marcus berättade han att Biototal och Mewab expanderar i Skåne så det finns möjlighet att jobba kvar. Det passar både mig och Biototal perfekt. 

Planen är att ta över en gård på 40 hektar i Skåne. Pappas gård på 700 hektar kommer en av bröderna att driva vidare. 

 

Gustaf trivs bra och berättar att människorna han har haft kontakt med inom lantbruket och på reningsverken är trevliga och förstående. 

– Det känns som alla vill varandra väl och vi är alla vinnare på att restprodukterna återförs till åkermarker.